Сковорода – незамінний атрибут будь-якої кухні, прикраса, річ індивідуальна і незамінна. Раніше сковороди були універсальними і практично вічними, тому передавались з покоління в покоління. Сьогодні справи йдуть інакше: великий вибір породжує масу питань і сперечань. Як обрати сковороду? На ній можна і млинці смажити, і м’ясо тушкувати? Краще купити універсальну сковороду або цілий набір сковорід різного призначення?

 

Щоб не надто мучитись із вибором сковороди, Rondell приготував вам декілька лайфхаків.

На якій плиті готуємо?

Тип вашої плити – основне при виборі сковороди. Якщо плита газова, то особливої різниці немає. Для даного типу плит підходять всі види сковорід будь-якого діаметру та з будь-якого матеріалу.

Для електричної плити бажано аби діаметр конфорки співпадав із діаметром сковороди. Таким чином, тепло буде розподілятися рівномірно, і ваша сковорода служитиме довше. Такий тип нагрівальної поверхні відносно не вибагливий порівняно з індукційним.

Для індукційних плит виготовляються спеціальні сковороди з багатошаровим дном, наприклад, Mocco & Latte, Walzer, Infinity та ін. Дуже важливо користуватися спеціальним посудом, інакше ви ризикуєте зіпсувати і плиту, і посуд.

Який метал краще?

Від типу металу або комбінації металів залежить ефективність сковороди. Як швидко вона нагріватиметься і холоне, чи зможете ви правильно регулювати температуру нагрівання страви – все це залежить від металу, з якого ця сковорода виготовляється.

На сьогодні найпопулярніші сковороди - алюмінієві.

Алюміній – один з найпопулярніших матеріалів, що використовується у виробництві посуду. Він довговічний, легкий і недорогий. Сковороди з алюмінію виготовляють двома способами, кожен з яких має свої переваги.

Компанія Rondell використовує дві технології роботи з алюмінієм – штампування та лиття. Так в чому ж різниця?

Посуд зі штампованого алюмінію виготовляють з тонких шарів алюмінію, які розміщуються в спеціальний прес. Такий посуд легкий і зручний у використанні. Він швидко нагрівається та ідеально підходить для розігріву страв. Головні переваги сковорід зі штампованого алюмінію — легкість та ціна виробів.

Посуд з литого алюмінію більш важкий. Для виготовлення такого посуду використовують спеціальні форми, в які заливають розплавлений алюміній, який потім холоне. За допомогою таких форм різні частини посуду можна зробити різними за товщиною — наприклад, потовщене дно для покращення теплопровідності. Завдяки цьому страви швидше нагріваються і довше підтримують температуру.

Також є сковороди з чавуна і міді.

Чавунні сковороди дуже довговічні,повільно нагріваються, але довше зберігають тепло. Для чавунних сковорід не використовують спеціальні антипригарні покриття, що може ускладнювати процес приготування їжі. До того ж, цей тип сковорід дуже важкий у використанні, тому приготування улюблених страв може нагадувати похід до спортзали.

Мідні сковороди – вельми дорогі, проте красиві та зручні. Однак, при неправильному поводженні такі сковороди часто деформуються та тьмяніють. Мідні сковороди не пристосовані для індукційних плит.

 

Антипригарне покриття. Яким воно буває?

 

Антипригарне покриття буває різним. Багато в чому це залежить від ціни виробу. Виявилось, що антипригарне покриття на дешевих сковородах при нагріванні вище 200°С починає вигоряти, що призводить до утворення отруйних сполук. Служать такі покриття не довго і сковороду доводиться часто міняти.

ТМ Röndell не використовує в своєму посуді покриття, що містять перфтороктанову кислоту (PFOA). Ймовірно, ви вже чули гучні історії про згубну дію цього канцерогену на тварин і, можливий шкідливий вплив на організм людини. Піклуючись про ваше здоров’я та довкілля, Röndell виключив речовину з процесу виробництва.

Серед багатьох антипригарних покриттів, компанія Rondell обрала та використовує два покриття, одне з яких є унікальним і запатентованим.

Спочатку поговоримо про антипригарне покриття XylanPlus. Його для компанії Rondell виготовляє не менш популярна компанія Whitford, яка вперше презентувала світові покриття Xylan ще в 1969 р.

Xlan Plus – більш вдосконалене двошарове антипригарне покриття, яке відрізняється довговічністю завдяки особливій формулі полімерного антипригарного шару. Завдяки цьому покриттю ваші кулінарні шедеври не будуть пригоряти, а приготовані страви збережуть всі користі властивості.

Спираючись на свій досвід і високі вимоги до якості власної продукції, Röndell розробив і  запатентував дійсно унікальне антипригарне покриття TriTitan®. Це тришарове покриття товщиною в 43 мікрон на основі вже відомого вам ПТФЕ, надзвичайно зносостійке і довговічне. І все тому, що в його основу, ПТФЕ, додані елементи титану, найміцнішого і найлегшого металу на планеті.

І не бійтеся користуватися металевими аксесуарами (крім ножів і гострих предметів, звісно)! Якісне покриття високого рівня, TriTitan®, є абсолютно надійним і безпечним для здоров’я – технологія його нанесення на посуд виключає потрапляння в їжу елементів  алюмінію або часточок емалі. До речі, посуд Röndell з колекцій Mocco&Latte, Walzer, Balance, а також сковороди для млинців з покриттям TriTitan® отримали безумовне визнання професіоналів всього світу. Немає сумнівів, що і ви його гідно оціните.

Що готуємо?

В ідеалі на кухні будь-якої хазяйки має бути декілька сковорід різного діаметру і призначення. По-перше, це зручно. Бо для смаження яєчні зовсім не потрібно використовувати сковороду діаметром 28 см, так само, як неможливо тушкувати м’ясо на  сковороді для млинців.

Любителям стейків обов’язково варто придивитись до сковороди-гриль. Зазвичай це важкі, прямокутної форми сковороди з ребристою внутрішньою поверхнею. В таких сковородах відмінно виходять відбивні, курячі грудки, рибне філе, а також обсмажені овочі.

Пара порад на закінчення

Перш ніж ви вирушите до магазину, уважно подумайте скільки сковорід і для чого вам потрібні. Бо в магазині часто величезний асортимент і ви просто можете загубитися у такій кількості товарів.

Обираючи перевірений бренд Rondell, ви не ризикуєте придбати неякісний і несертифікований товар, тобто ви піклуєтесь про здоров’я своєї родини і розумно здійснюєте покупку.

З якого б матеріалу не була виготовлена ваша сковорода, у неї обов’язково має бути товсте дно. Якщо ви постукаєте по ньому, звук повинен бути не дзвінким, в глухим.

Зверніть увагу на ручку сковороди - вона не повинна нагріватися.

Важливо, щоб обрана сковорода вам подобалась. Це головний секрет приготування смачних страв.

Не поспішайте при виборі сковороди. Купуйте найкраще з того, що можете собі дозволити, і дотримуйтесь інструкцій виробників по догляду за сковородою. Коли ми економимо на якості, часто ми беремо кількістю.

Приємних покупок і кулінарних шедеврів!